2-v%20syndet%20ja%20muuta%20135.jpg

Halusin rinsessalle hyvin perinteisen makuisen täytekakun ja omasta lapsuudestani tulee  mieleen banaani-mansikka-täyte jota oli joka kakussa:) Näitä makuja kakusta siis löytyykin. Tietenkin halusin kakkuun jotain haastetta, joten kokeilin pohjaksi perinteisen sokerikakkupohjan tilalta Kinuskikissan suklaakakkupohjaa. Pitkään etsiskelin muumiaiheista kakkukuvaa. Vohvelikuvista en pidä ja muuta en sitten löytänyt enkä ehtinyt erikseen tilata, joten käytin hyödyksi joululahjaksi saatuja muumien varahahmoja jotka on kaapin perälle jemmaan laitettu. Neiti oli erittäin tyytyväinen muumikakkuunsa ja se kait se pääasia onkin. Kukat on tehty marsipaanista ja pursotukset mansikkakermaa sekä vispikermaa.

Suklaakakkupohja:

5 kananmunaa
150 g tummaa leivontasuklaata (Fazer)
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 rkl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
¼ tl suolaa
200 g voita
2 dl fariinisokeria


Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka (halk. n. 24cm). Erottele kananmunan valkuaiset ja keltuaiset. Sulata suklaa miedolla lämmöllä mikrossa tai vesihauteessa. Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri ja suola. Vatkaa voi ja fariinisokeri vaahdoksi. Vatkaa joukkoon yksitellen keltuaiset. Lisää suklaasula taikinaan muutamassa erässä kevyesti vatkaten. Lisää taikinaan kuivat aineet. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja lisää taikinaan kevyesti vatkaten. Kaada taikina vuokaan. Kääri vuoan ympärille kostea froteepyyhekaistale tasaisen paistumiseen takaamiseksi. Paista uunin alimmalla tasolla 175 asteessa 40-50min. Suojaa pinta tarvttaessa foliolla paistamisen aikana palamisen ehkäisemiseksi.

Mansikkatäyte:

2.5 dl mansikkakermaa

½ prk vaniljarahkaa

250g mansikoita

½ dl vaniljakreemijauhetta

Soseuta mansikat haarukalla (valuta ensin, jos ovat pakastemansikoita). Vatkaa mansikkakerma vaahdoksi. Lisää joukkoon rahka ja mansikat. Lisää vaniljakreemijauhe pienissä erissä siivilän läpi.

Banaanitäyte:

n. 1 dl banaanisosetta

2.5 dl vispikermaa

½ prk vaniljarahkaa

½ dl vaniljakreemijauhetta

Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää rahka ja banaanisose. Lisää vaniljakreemijauhe siivilänläpi paakkujen estämiseksi.

Pohjaa kostuttelin hieman vanilja-maidolla. Mansikkatäytteen alle sipaisin Lemon Curd- tahnaa joka on myös yksi lempi tuotteistani:) Namia oli:P