Kev%C3%A4t2011%20008.jpg

Pääsiäisenä kahvipöydässä tarjoiltiin kakkua jota oli pakko kokeilla makuyhdistelmän vuoksi. Appelsiinista en oikein pidä ja kun se oli yhdistetty banaaniin oli pakko testata kuinka toimii. Hyvää oli:P Hieman muutoksia tein alkuperäiseen ohjeeseen joka löytyy täältä.

Pohja:
175g kaurakeksejä
75g   margariinia 

Täyte:
6  liivatelehteä
5dl  turkkilaista jogurttia
n. 150g appelsiinimarmeladia
1dl sokeria
1tl  vanilliinisokeria
2 1/2 dl  Flora Vanilla vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
1/2 dl  appelsiinitäysmehua 

Päälle:
3 - 4  banaania
1 dl appelsiinitäysmehua
1 dl  vettä
1 dl hyytelösokeria

Hedelmäkarkkeja

Murskaa keksit esimerkiksi monitoimikoneessa. Sulata rasva ja sekoita joukkoon hienonnetut keksit. Kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija noin 24 cm) pohjan ja reunan väliin. Painele seos sen päälle tasaiseksi kerrokseksi.

Valmista täyte. Pane liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sekoita jogurtti, appelsiinimarmeladi, sokeri ja vanilliinisokeri. Vaahdota vaniljakastike ja sekoitavarovasti täytteen joukkoon.

Kuumenna appelsiinitäysmehu. Liuota siihen puristetut liivatelehdet. Anna liivate-mehuseoksen jäähtyä hieman ja sekoita se täytteeseen. Kaada täyte vuokaan. Anna kakun hyytyä vähintään viisi tuntia, mielellään yön yli.

Leikkaa banaanit vinoviipaleiksikoristelua varten. Kuumenna appelsiinitäysmehu ja vesi kiehuvaksi, lisää siihen hyytelösokeri ja kiehauta. Anna jäähtyä.

Asettele banaaniviipaleet kakun pinnalle ulkoreunasta lähtien renkaiksi siten, että sisempi rengas menee hieman ulomman renkaan päälle. Valuta liemi tasaisesti banaaniviipaleiden pinnalle. Anna kakun hyytyä kylmässä vielä hetken ajan. Lisää korkit ennen tarjoilua.