2-v%20syndet%20ja%20muuta%20123.jpg

Tällaisia ihania pieniä muffineita tarjottiin neidin 2 v syntymäpäivillä. Alunperin ajatus oli tehdä ihan normaalikokoisia muffineita mutta koska nettikaupasta löytyi muumiaiheisia minimuffinivuokia oli pakko tehdä niitä synttäriteeman mukaisesti:) Toiste en heti ala minimuffineita täyttämään, oli sen verran isotöistä näpertämistä...Eikä täytteen maku päässyt näissä oikein oikeuksiinsa.

(n. 50 minimuffinia)

Vaniljatäyte:
1 ps Blå Band -vanhan ajan vaniljakastikejauhetta
1 ½ dl maitoa

Taikina:
150 g margariinia
1 ¼ dl sokeria
2 munaa
3 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 prk vaniljarahkaa
½ dl maitoa tai kermaa

Kuorrutus:
25 g valkosuklaata
25 g voita tai margariinia
112 g mansikkatomusokeria
1.5 tl maitoa

 

Valmista ensin vaniljatäyte. Mittaa maito kulhoon ja sekoita vispilällä joukkoon vaniljakastikejauhe. Nosta jääkaappiin jähmettymään n. 30 minuutin ajaksi.

Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää munat yksitellen. Yhdistä kuivat aineet ja lisää taikinaan vaniljarahkan ja maidon/kerman kanssa.

Lusikoi muffinssivuokiin nokareet taikinaa. Painele taikinaan kolot jauhotetulla sormella. Lusikoi koloihin vaniljatäytettä. Peitä taikinalla.

Paista 200 asteisessa uunissa n. 15 minuuttia. Peitä pinta foliolla, kun muffinssit ovat saaneet hieman väriä. Anna jäähtyä.

Paloittele suklaa ja laita se muiden kuorrutteen ainesten kanssa kattilaan. Sekoittele liedellä miedolla lämmöllä, kunnes ainekset ovat sulaneet tasaiseksi massaksi. Ota liedeltä ja jatka sekoittamista, kunnes seos jäähtyessään jähmettyy. Jäähtymistä kannattaa nopeuttaa kylmässä vesihauteessa. Levitä heti muffinssien päälle.