DSC01159.jpg

Kevään ensimmäinen raparperipiirakka maistui nougatjäätelön kanssa taivaalliselta :P Jos teet tästä ohjeesta kaksinkertaisen saat sen riittämään pellilliseen.

Pohja:

150 g margariinia

1 ½ dl sokeria

2 kananmunaa

½ dl vettä

3 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

Raparperisose:

5 dl raparperia

1½dl sokeria

1 tl vanilliinisokeria (tai vaniljaa)

Pinnalle:

2 dl kookoshiutaleita

50 g margariinia

½ dl sokeria

½ dl vehnäjauhoja

Valmista ensin raparperisose. Keitä raparperin palat ja sokerit kattilassa miedolla lämmöllä kunnes raparperit ovat pehmenneet. Jäähdytä.

Vaahdota margariini ja sokeri, lisää kananmunat yksitellen vatkaten. Lisää jauhot ja vesi taikinaan. Levitä korppujauhoitettuun piirakkavuokaan (tai pellille leivinpaperin päälle). Lisää päälle jäähtynyt raparperisose.

Nypi kookoshiutaleet, margariini, sokeri ja vehnäjauhot tasaiseksi, murumaiseksi seokseksi. Levitä vuokaan soseen päälle.

Paista 200 asteessa 30-40 minuuttia. Nauti jäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.