Kes%C3%A42011%20144.jpg

Elokuun alussa juhlittiin rakkaan avomieheni syntymäpäiviä. Toiveena oli kinuskikakku, joten sitä saa mitä tilaa:) Kinuskitäytteen ohjeeseen ideaa lainasin Kinuskikissalta.

Pohja, normaali sokerikakkupohja, eli:

4 kananmunaa lasiin rikottuna

samanverran sokeria toiseen lasiin

kolmanteen lasiin puolet perunajauhoja ja puolet vehnäjauhoja ja lisäksi 1 tl leivinjauhetta

Munat ja sokeri vaahdoksi, sekaan jauhot ja taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan. Paista 175 asteessa, uunin alatasolla, n 40 min.

Kinuskitäyte:

1.5 dl kuohukermaa

1.5 dl fariinisokeria

Banaanitäyte:

1.5 dl kuohukermaa

75 g tuorejuustoa

banaania paloina

Valmista kinuskikastike: Mittaa ainekset kattilaan ja keitä hiljalleen muutama minuutti ( n. 20min). Jäähdytä. HUOM! Kastikkeen tulee olla täysin kylmää eli valmista se mielellään edellisenä päivänä ja laita jääkaappiin. Vatkaa jäähtynyt kastike vaahdoksi.

Toista täytettä varten vaahdota kerma ja lisää sekaan tuorejuusto ja banaanin palat.

Kostutukseen käytin vaniljalla maustettua maitoa. Kuorrutusta varten keitin toisen satsin kinuskia.