Joulunaika on ihanaa!!Aloitimme valmistelut jo marraskuun alkupuolella ja tähän olen koonnut joitain leipomuksia matkan varrelta. Ihanaa alkanutta vuotta kaikille!

 

Poropiparit

 

Eräästä joululehdestä löytyi kiva idea piparien koristeluun :) 

 

proxy?url=http%3A%2F%2F3.bp.blogspot.com

 

 

Pikkuleipiä on kiva tehdä, kun on kunnon ohje murotaikinalle, tässä Teille sellainen! Vain mielikuvitus on rajana taikinapohjan maustamiseen, esim. erilaiset makuesanssit toimivat loistavasti.

 

Perusmurotaikina:

 

200g voita

1 1/4dl sokeria

4dl vehnäjauhoja

2tl vaniljasokeria

1tl leivinjauhetta

1 muna

 

Kaikki muut ainekset paitsi muna laitetaan monitoimikoneeseen ja sekoitetaan leikkuuterällä tasaiseksi. Lisätään muna ja sekoitetaan niin kauan että kulhoon muodostuu taikinasta pallo. TAI voit nyppiä voin ja sokerin sormin ja lisätä kuivat aineet sekä munan.

 

Taikina maustetaan halutulla tavalla ja laitetaan jääkaappiin kovettumaan vähintään tunnin ajaksi.

 

Leivo taikinasta halutun muotoisia pikkuleipiä ja paista 200 asteisessa uunissa 7-8 minuuttia.

 

Tällä ohjeella saa kahdenlaisia pikkuleipiä kun jakaa taikinan puoliksi ja maustaa puolikkaat eritavoin, tällä kertaa maustoin ne näin: 

 

 

Mokkapikkuleivät

 

Perusmurotaikina maustettiin 1rkl:lla pikakahvijauhetta. Kuorrutteessa on kahvia ja tomusokeria. Visuaalisesti eivät mitenkään erikoisia mutta hyvejä olivat :) 

 

 

proxy?url=http%3A%2F%2F1.bp.blogspot.com

 

 

Minttupikkuleivät

 

 

Perusmurotaikina maustettiin ½dl:lla Marianne Crush- rouhetta. Päälle tomusokeri kuorrutetta ja minttukaramelleja murskattuna. 

 

 

 

proxy?url=http%3A%2F%2F2.bp.blogspot.com

 

 

 Jouluherkkujen parhaimmistoon kuuluvat mielestäni vaaleat piparit. Tämä on mummolta saatu ohje :) 

 

proxy?url=http%3A%2F%2F4.bp.blogspot.com

 

Vaaleat piparkakut:

 

250g voita

250g sokeria

3 munaa

500g vehnäjauhoja

½tl ruokasoodaa

½tl leivinjauhetta

 

Voi ja sokeri vaahdotetaan, lisätään munat yksitellen ja kuivat aineet jotka on sekoitettu keskenään.

 

 Taikina saa kylmettyä jääkaapissa kovaksi. Ota osa taikinasta käsittelyyn ja jätä loput vielä kylmään jottei taikina "sula" huoneenlämmössä liikaa. Tällöin pikkuleipien muoto säilyy paremmin paiston aikana.

 

Leivotaan pikkuleivät haluttuun muotoon ja paistetaan 200 asteisessa uunissa 8-12 min.

 

 

Ja taatelikakkua täytyy aina olla jouluna tarjolla!

 

proxy?url=http%3A%2F%2F4.bp.blogspot.com

 

 

Mehevistä mehevin taatelikakku:

 

1pkt kuivattuja taateleita

2 (pientä)kahvikuppia vettä

250g voita

2 munaa

2kk sokeria

1tl ruokasoodaa

1tl leivinjauhetta

2kk vehnäjauhoja

1tl vaniljasokeria

 

Laita kattilaan taatelit, sokerit ja vesi, keitä miedolla lämmöllä pehmeäksi, n 15min. Lisää voi. Lisää munat ja jauhot. Paista 170 asteisessa uunissa kypsäksi n, 50min. Kokeile kypsyyttä tikulla. Kakku saa jäädä hieman raa-an oloiseksi.