Tyttären syntymäpäiville tein Ihanaa kolmen suklaan juustokakkua. Kertatakaikkisen herkullista eikä edes liian makeaa. Juustokakuissa parasta on se, kun ne voi tehdä hyvissä ajoin ja laittaa pakkaseen odottamaan juhlapäivää. Tämänkin otin sulamaan juhlaa edeltävänä iltana. Alkuperäinen ohje on Pullahiiren kirjasta. Ohjeella tulee tooosi suuri kakku, jota riittää isollekkin porukalle.
Pohja:
350g vaniljatäytekeksejä
75g voita
Täyte:
1L kermaa
400g maitosuklaata
200g valkosuklaata
600g maustamatonta tuorejuustoa
1dl tomusokeria
1rkl vaniljasokeria
9 liivatelehteä
1½dl vettä
3rkl kaakaojauhetta
Murskaa keksit pohjaa varten ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Asettele n. 28cm irtopohjavuoan reunat tarjoiluvadille, käytin lisäksi reunakalvoa reunuksen sisäpuolella jotta kakku irtoaa nätisti. Taputtele keksiseos pohjalle ja laita vuoka jääkaappiin.
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma ja mausta tomusokerilla ja vaniljasokerilla.
Valmista ensimmäinen täyte sulattamalla 200g suklaata vesihauteessa tai mikrossa. Notkista 200g tuorejuustoa kulhossa ja lisää sulatettu suklaa ja kaakaojauhe. Kuumenna ½ dl vettä kiehuvaksi ja liota siihen 3 liivatetta. Kaada liivate suklaa-tuorejuustoseoksen joukkoon. Lisää lopuksi 1/3 kermavaahdosta. Kaada seos keksipohjan päälle ja siirrä kakku jääkaappiin odottamaan seuraavan kerroksen valmistumisen ajaksi.
Valmista keskimmäinen täyte sulattamalla 200g suklaata. Notkista 200g tuorejuustoa ja lisää suklaa siihen. Kuumenna ½ dl vettä kiehuvaksi ja liota siihen 3 liivatelehteä. Kaada liivate suklaa-tuorejuustoseoksen joukkoon kokoajan sekoittaen. Lisää lopuksi joukkoon 1/3 kermavaahdosta ja kaada seos edellisen kerroksen päälle varovasti ja nosta vuoka takaisin jääkaappiin hyytymään seuraavan kerroksen valmistumisen ajaksi.
Valmista päällimmäinen kerros sulattamalla valkosuklaa. Notkista 200g tuorejuustoa ja lisää valkosuklaa tuorejuuston joukkoon. Kuumenna ½ dl vettä kiehuvaksi ja liota siihen 3 liivatetta. Kaada liivate suklaa-tuorejuustoseokseen ohuena nauhana kokoajan sekoittaen. Lisää sekaan loput kermavaahdosta. Kaada täyte edellisen kerroksen päälle varovasti. Nosta kakku jääkaappiin hyytymään, mielellään yön yli.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.