Kes%C3%A4%202012%20046.jpg

Hummingbird Bakeryn ohjeella tehdyt sitruunakuppikakut olivat herkullisia! Leivonnaisia herkkusuille- kirja ei ole kyllä vielä pettänyt kertaakaan :P Suosittelen tutustumaan opukseen..Nämä kuppikakut saivat pääsiäisaiheisen koristelun...

(12 kpl)

120g vehnäjauhoja

150g sokeria

1.5tl leivinjauhetta

2rkl raastettua sitruunankuorta

40g suolatonta voita huoneenlämpöisenä

1.2dl täysmaitoa

1 kananmuna

Sitruunakuorrute:

250g tomusokeria

80g suolatonta voita huoneenlämpöisenä

2rkl raastettua sitruunankuorta

(pari tippaa keltaista elintarvikeväriä)

0.25dl täysmaitoa

 

Kuumenna uuni 170-asteiseksi.

Mittaa jauhot, sokeri, leivinjauhe, sitruunankuori ja voi monitoimikoneeseen ja vatkaa hiljaisella nopeudella kunnes seos on murumaista ja ainekset yhdistyneet. Kaada joukkoon vähitellen maito ja vatkaa sen verran, että ainekset juuri ja juuri sekoittuvat. 

Lisää muna ja vatkaa sen verran että että takinasta tulee tasaista ja sileää. Älä vatkaa liikaa.

Lusikoi taikina paperivuokiin. Paista n. 20-25 min tai kunnes kakun pinta on sormella koetettaessa kimmoisa. 

Sitruunakuorrute: 

Vatkaa tomusokeri, voi, sitruunankuori ja elintarvikeväri sekaisin. Säädä vatkaimen teho pienemmälle ja kaada hitaasti joukkoon maito ja kun se on sekoittunut muiden joukkoon, säädä nopeus taas suurelle, jatka vatkaamista vähintään 5min. niin että seoksesta tulee vaaleaa ja kuohkeaa.

Levitä tai pursota kuorrute jäähtyneiden kakkujen päälle.