Hummingbird Bakeryn ohjeella tehdyt sitruunakuppikakut olivat herkullisia! Leivonnaisia herkkusuille- kirja ei ole kyllä vielä pettänyt kertaakaan :P Suosittelen tutustumaan opukseen..Nämä kuppikakut saivat pääsiäisaiheisen koristelun...
(12 kpl)
120g vehnäjauhoja
150g sokeria
1.5tl leivinjauhetta
2rkl raastettua sitruunankuorta
40g suolatonta voita huoneenlämpöisenä
1.2dl täysmaitoa
1 kananmuna
Sitruunakuorrute:
250g tomusokeria
80g suolatonta voita huoneenlämpöisenä
2rkl raastettua sitruunankuorta
(pari tippaa keltaista elintarvikeväriä)
0.25dl täysmaitoa
Kuumenna uuni 170-asteiseksi.
Mittaa jauhot, sokeri, leivinjauhe, sitruunankuori ja voi monitoimikoneeseen ja vatkaa hiljaisella nopeudella kunnes seos on murumaista ja ainekset yhdistyneet. Kaada joukkoon vähitellen maito ja vatkaa sen verran, että ainekset juuri ja juuri sekoittuvat.
Lisää muna ja vatkaa sen verran että että takinasta tulee tasaista ja sileää. Älä vatkaa liikaa.
Lusikoi taikina paperivuokiin. Paista n. 20-25 min tai kunnes kakun pinta on sormella koetettaessa kimmoisa.
Sitruunakuorrute:
Vatkaa tomusokeri, voi, sitruunankuori ja elintarvikeväri sekaisin. Säädä vatkaimen teho pienemmälle ja kaada hitaasti joukkoon maito ja kun se on sekoittunut muiden joukkoon, säädä nopeus taas suurelle, jatka vatkaamista vähintään 5min. niin että seoksesta tulee vaaleaa ja kuohkeaa.
Levitä tai pursota kuorrute jäähtyneiden kakkujen päälle.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.