uusia%20ja%20vanhoja%202011%20091.jpg

Ihania joulukarkkeja:) Ohje täältä.

(n. 40 kpl)

1 tlk (2 dl) vispikermaa
2 dl  sokeria
1 dl  siirappia
20 g  voita
2 rkl  kaakaojauhetta (tummaa)
1 tl  vanilliinisokeria


Mittaa kaikki ainekset tilavaan (3 l) kattilaan, sillä seos kuohuu keitettäessä. Keitä miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia koko ajan sekoittaen. Toffeen sopivaa koostumusta voi kokeilla tipauttamalla kuumaa seosta lasiin, jossa on kylmää vettä. Toffee on valmista, kun siitä pystyy pyörittämään pienen pallon. Laita pellille leivinpaperi ja voitele se öljyllä. Kaada kuuma toffeemassa pellille noin 20 x 20 cm kokoiseksi levyksi. Kaapimen avulla voit muotoilla levyn reunoja. Anna jäähtyä huoneenlämmössä ja leikkaa jähmettynyt toffee pieniksi neliöiksi. Säilytä jääkaapissa tiiviissä rasiassa. Pane toffeiden väliin leivinpaperia, etteivät ne tartu toisiinsa kiinni tai kääri yksitellen sellofaaniin.