Ystävänpäivän kunniaksi tein laskiaishenkisiä herkkupullia:) Täytteethän saa jokainen laittaa mielensä mukaan mutta itse pidän mantelimassan mausta ja sitähän näistä pullista sitten löytyykin. Perinteisen kermavaahdon tilalle laitoin mansikanmakuista kermavaahtoa ja todella hyvää oli. Pinnalle tein vielä mansikkakuorrutteella sydämet koristeeksi.
(n. 25 pikkupullaa)
Pullataikina:
½ litraa maitoa
1 kananmuna
2pss kuivahiivaa tai 50g tuorehiivaa
2tl suolaa
2dl sokeria
1rkl kardemummaa
n. 1kg vehnäjauhoja
200g voita
Voiteluun : kananmuna
Pinnalle: raesokeria
Lämmitä maito +42 asteiseksi (kädenlämpöä hieman lämpimämmäksi). Sekoita kuivahiiva jauhojen joukkoon. Vatkaa muna kevyesti ja lisää sekaan maito, sokeri, suola ja kardemumma. Jauhot lisätään vähin erin alussa seosta vatkaten. Pehmennyt rasva lisätään alustamisen loppuvaiheessa ennen viimeistä jauhoerää. Peitä taikina liinalla ja kohota kaksinkertaiseksi vedottomassa paikassa (esim. mikrossa tai kylmässä uunissa). Varo kohottamasta liikaa ettei leivonnaisista tule mauttomia!
Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa vähän. Jaa taikina kahtia ja leivo palat tangoiksi jotka jaetaan siten että taikinasta tulee n. 25 pikkupullaa. Kohota pullat pellillä liinan alla. Kohonneet pullat ovat keveitä ja niiden kimmoisuus on hävinnyt. Voitele pullat munalla ja ripottele päälle raesokeria.
Paista pullat 225 asteisessa uunissa keskitasolla n. 10 minuuttia. Nosta kypsät pullat leivinritilälle ja anna jäähtyä liinan alla.
Täytteet:
mantelimassaa
mansikkahilloa
mansikan makuista kermavaahtoa
Täytä jäähtyneet pullat mielesi mukaan esim. mantelimassalla, hillolla ja kermavaahdolla. Nauti:D
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.