Lauran%20pallomeri%20ja%20muita%20147.jp

Ystävänpäivän kunniaksi tein laskiaishenkisiä herkkupullia:) Täytteethän saa jokainen laittaa mielensä mukaan mutta itse pidän mantelimassan mausta ja sitähän näistä pullista sitten löytyykin. Perinteisen kermavaahdon tilalle laitoin mansikanmakuista kermavaahtoa ja todella hyvää oli. Pinnalle tein vielä mansikkakuorrutteella sydämet koristeeksi.

(n. 25 pikkupullaa)

Pullataikina:

½ litraa maitoa

1 kananmuna

2pss kuivahiivaa tai 50g tuorehiivaa

2tl suolaa

2dl sokeria

1rkl kardemummaa

n. 1kg vehnäjauhoja

200g voita

Voiteluun : kananmuna

Pinnalle: raesokeria

Lämmitä maito +42 asteiseksi (kädenlämpöä hieman lämpimämmäksi). Sekoita kuivahiiva jauhojen joukkoon. Vatkaa muna kevyesti ja lisää sekaan maito, sokeri, suola ja kardemumma. Jauhot lisätään vähin erin alussa seosta vatkaten. Pehmennyt rasva lisätään alustamisen loppuvaiheessa ennen viimeistä jauhoerää. Peitä taikina liinalla ja kohota kaksinkertaiseksi vedottomassa paikassa (esim. mikrossa tai kylmässä uunissa). Varo kohottamasta liikaa ettei leivonnaisista tule mauttomia!

Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa vähän. Jaa taikina kahtia ja leivo palat tangoiksi jotka jaetaan siten että taikinasta tulee n. 25 pikkupullaa. Kohota pullat pellillä liinan alla. Kohonneet pullat ovat keveitä ja niiden  kimmoisuus on hävinnyt. Voitele pullat munalla ja ripottele päälle raesokeria.

Paista pullat 225 asteisessa uunissa keskitasolla n. 10 minuuttia. Nosta kypsät pullat leivinritilälle ja anna jäähtyä liinan alla.

Täytteet:

mantelimassaa

mansikkahilloa

mansikan makuista kermavaahtoa

Täytä jäähtyneet pullat mielesi mukaan esim. mantelimassalla, hillolla ja kermavaahdolla. Nauti:D